Glasögon – att se bra ut i

Glasögon är form, funktion och komfort i ett. Förutom att de ska erbjuda synkomfort utöver det vanliga kan de förstärka din identitet och utstrålning. Vilket glas och vilken båge du bör välja beror på din syn, din ansiktsform och vilka egenskaper du värdesätter mest. Vi kan glasögon, vi hjälper och vägleder dig i ditt val av såväl glas som båge. Våra legitimerade optiker gör en grundlig synundersökning och även ögontrycksmätning vid behov.

Gilla oss på Facebook och du får 10% rabatt på bågen.

Glasögonen nedan är ett urval ur vårt stora sortiment.
OBS! Bågen kan vara slut i butiken.


GUCCI

Gucci grundades 1921 av Guccio Gucci i Florens, Italien. Ett av världens äldsta och mest framgångsrika varumärke. Från början tillverkade Gucci framför allt hästsadlar och andra accessoarer för ryttare i exklusivt italienskt läder. Nu har vi åter Gucci bågar och solglasögon i butiken.

 

 

 


 

TVR

True Vintage Revival

TVR, skapat av 4 japanska hantverkare med känsla för detaljer. Tillverkade förhand i   prefekturen Fukui, Japan, efter original mallar och gamla ritningar.

 


CELINE

 

Celine grundades av fransyskan Céline Viviana redan år 1945. De står idag för ett sofistikerat feminint mode. Vi är så glada att ha Celine solglasögon och glasögonbågar  i butiken.

 

 


STUDIO

Den svenska designern Anna Mälstad har skapat denna underbara kollektion. Anna har aldrig valt samma väg som alla andra utan har gått sin egen väg. Hennes stora behov av frihet, hennes beslutsamhet och hennes kreativa lust har alltid varit starka drivkrafter. De har gjort henne till en av Nordens bästa glasögondesigners. Bågarna från Studio eyewear  förmedlar både en lekfullhet och en elegans som ser till synes enkel ut. ”Var glad och våga uttrycka dig” är Annas eget uttalande och något som präglar hela kollektionen.

 


 

NINE

Designad i Danmark och handgjord av skickliga hantverkare i Japan.  Ända sedan starten  2010 har NINE eyewear satsat på att skapa ultralätta glasögon i titan utan överflödiga detaljer. Vikten på bågarna, oavsett form, färg och material har alltid varit cirka 9 gram. Därav namnet NINE .

 

 


CHANEL

Chanel startades 1910 av Coco Chanel. Hos Chanel hittar du många olika modeller, tunna klassiska och även lite kraftfullare med tydlig logga.

 

 

 


OLIVER PEOPLES

Larry Leight och hans bror Dennis grundade företaget 1986.  Bröderna letade efter bågar till sin affär i Hollywood och på en auktion i Connecticut budade de hem en låda med oanvända vintage glasögon vars ursprungliga ägare hette Oliver Peoples och Bröderna Leight beslöt att det skulle bli deras företagsnamn. De öppnade en butik på Sunset Boulevard i Kalifornien, vilket skulle visa sig vara ett mycket bra val. Oliver Peoples bågar blev snabbt populära i Holywood och har burits av många kändisar.

 

 


SALT

 

David Rose är chefsdesigner för SALT. som grundades 2006. David säger ”Den renaste formen av design kommer från former och färger som naturen ger oss” Inspirerade av den enkla skönheten i naturen, kombinerad med de bästa materialen och japanskt hantverk har SALT. Optics från Kalifornien, skapat de fina glasögonen.

 

 


LESCA

 

Joël Lesca skapade sin första kollektion 1964 i en liten verkstad i Paris. Lesca tillverkar sina bågar i begränsad upplaga. Deras kraftfulla bågar tar fram accetatets särdrag, och numera tillverkas Lesca bågar även i titan av de bästa hantverkarna i Japan.

 

 


 

OAKLEY

 

Oakley startade 1975 av amerikanen James Janard. Det var en äventyrslysten man och han började med att sälja handtag till motorcyklar. Samma material som  användes i dessa används  fortfarande till att göra skalmtoppar på Oakley glasögon. Hans hund Oakley Anne fick stå namne till hans märke. Idag är Oakley ett av världens största inom sportutrustning.

 


PHILIPPE STARCK

Philippe Starck har designat allt. Ja nästan allt, han har designat allt ifrån citronpress till lyxyacht. När det gäller glasögon har han tagit skalmens skruvlösa funktion ifrån den mänskliga axeln vilket gör att skalmen går att justera även i höjd.

 

 

 


GARRETT LEIGHT

 

Garrett Leight är son till Oliver Peoples grundare, Larry Leight. Hans design är tidlös och inspireras av personer, platser och historier från Kalifornien.

 

 

 


MASUNAGA


Japanska Masunaga startade sin tillverkning av bågar 1905. Japan är en av de tre största producenterna av glasögonbågar i världen. Grundaren Gozaemon Masunaga tog in skickliga hantverkare till sin region och lade grunden till den optiska industrin i Fukui som i dag står för 97% av Japans glasögonproduktion. Masunagas bågar håller fantastisk standard med oslagbar kvalite och finish.

 

 


ALAIN MIKLI

Med en stor passion för glasögon startade Alain Mikli sitt eget märke 1978. Han var då nyutbildad optiker. Idag tillverkar Mikli bågar med en bra balans mellan komfort, kvalité och estetik. Originella färgkombinationer och asymmetriska former har blivit hans signum.

 

 

 


KUNO QVIST

Kunoqvist tillverkar bågar av högkvalitet för människor som uppskattar design och det där lilla extra som gör skillnad och gärna i starka färger. Det Malmö baserade företaget Kunoqvist lanserade sin första kollektion 2005 och arbetar med klassisk skandinavisk design.

 

 


DITA

Dita Eyewear grundades av Jeff Solorio och John Juniper 1995, och de återuppfann glasögonbågar genom att överskrida det traditionella sättet att skapa bågar. Man kan verkligen se på glasögonen att de har utforskat och utvecklat designen. Detta syns inte minst i tillverkningsprocessen, de är handgjorda och det tar flera månader att producera ett par Dita glasögon. Dita har allt från tjocka kraftiga bågar till små och nätta modeller.

 


LINDBERG

 

Lindbergs mål är att göra livet vackert och lätt för bärare av glasögon över hela världen. Sedan starten 1985 har Lindberg vunnit inte mindre än 53 utmärkelser av de mest prestigefulla priser man kan få inom design.

 

 


CUTLER AND GROSS

 

Brittiska Cutler and Gross tillverkar bågar av hög kvalité. 1969 grundades Cutler and Gross av två optiker Graham Cutler och Tony Gross. De kombinerar fantastiskt italienskt hantverk med oslagbart cool design och har gjort glasögon till en mode accessoar.

 

 


LUNOR


Lunor grundades 1991 i Stuttgart av Gernot Lindner. Han hade under många år passionerat samlat på antika glasögon och fodral från perioden 1650-1950. Med dessa modeller som mall, skapade han nya fantastiska bågar. Denna vintagedesign kombinerad med gediget hantverk gör Lunor till något alldeles speciellt.

 

 


 

RAYBAN

 

De vanliga glasögonbågarna är sprungna ur RayBans solglasögonkollektion. Många av modellerna är kort och gott solglasögonbågar som man satt vanliga glas i.

 

 

 


GÖTTI

 

Sven Götti från Schweiz designar bågar enligt mottot ”the beauty of simplicity”. Kollektionen består av superlätta, stilrena titanbågar och snyggt designade acetatbågar.

 

 

 


Secret Garden

Låt oss presentera en ny kollektion feminina bågar, Secret Garden. Det franska ordet för Secret Garden är ”Jardin Secret” ett uttryck som beskriver ditt innersta rum, dit du går för återhämtning, drömmar och passion. Kollektionen består av feminina bågar i samstämda färger.


TOM FORD

 

Tom Ford har designat för YSL och var chefsdesigner för Gucci. 2005 startade han sitt eget märke och designar både kläder och glasögon. Med ett sinne för elegans levererar han smakfulla bågar med hög klass.

 

 

 


OSCAR MAGNUSON

 

Oscar Magnusons design är inspirerad av det personliga uttrycket. Designen utgår ofta från ikoniska former med historien som inspiration. Med kvalitet och passform som viktiga ingredienser blir resultatet ett stilsäkert intellektuellt uttryck.

 

 

 


SILHOUETTE

 

Silhouette från Österrike tillverkar bågar sedan 1964. De kännetecknas av lätta bågar och är en av de största inom båglösa modeller.

 

 

 


GIORGIO ARMANI

 

Giorgio Armani skiljer sig från andra märken med sin tidlösa design. De rena linjerna och och känslan för detaljer genomsyrar allt som Giorgio Armani tillverkar så även glasögonbågar.

 

 


GUESS

 

Guess designar glasögonbågar med finess och det där lilla extra med strass och detaljer. Deras kollektioner innehåller även snygga herrmodeller samt solglasögon.

 

 

 


VASUMA

Vasuma Eyewear grundades av tre vänner 2005, Jan Vana, Steffen Sundelius och Lars Malmsten. Vasuma är baserade i Stockholm, i Gamla stan. Märket inspireras från 50 och 60 talet med en modern tvist.