Sommartider

Juni 2024

 


Solglasögon

Maj 2024

Äntligen sol och värme. Butiken är välfylld med coola, trendiga, klassiska och alldeles… alldeles ..underbara solglasögon! Vi har märken som Cutler and Gross, Tom Ford, RayBan, Garrett Leight och många, många fler.

Kom in så hjälper vi dig att hitta din stil!

 

 

 

 

 


  Kollektionsvisning

  4 april kl 14-18

Välkommen på kollektionsvisning torsdagen den 4 april kl 14-18.

Då får vi besök av Jacob som kommer med hela TVR´s kollektion och han har då även med sig  kollektionen Masunaga. Båda kollektionerna är handgjorda i Japan och bättre kvalitet kan du nog inte få. Som vanligt bjuder vi på bubbel och tilltugg.

Kom in och ta del av vårt fina erbjudande denna dag.

Varmt välkomna!

 

 

 


Mars 2024

Vårnyheter

Grönt är det nya svarta!

Nu trendar grönt i nästan alla kollektioner, en otroligt bärbar färg. En färg som vi tror och hoppas ska stanna för alltid. Varje fashion märke med självaktning har grönt i sin kollektion. Så det har självklart även DITA.

Välkommen in och prova!

 

 

 

 


December 2023

GOD JUL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Oktober 2023

Kollektionsvisning!

 

Boka in den 30 november kl 14-18 då har vi kollektionsvisning av Oliver Peoples, Alain Mikli, Philippe Starck och Giorgio Armani. Denna eftermiddag har du möjlighet att se stora delar av deras höstkollektioner i butiken. Som vanligt har vi ett fint erbjudande till dig. Vi bjuder på bubbel och tilltugg. Varmt välkommen!

 

 

 

 

 

 


September 2023

 Kommande Kollektionsvisning !

Den 27 oktober kl 14-18 kommer vi att visa Tom Ford och Guess 2023 års kollektion. I butiken har du möjlighet att just denna eftermiddag se stora delar av  Tom Ford´s och Guess´s höstkollektion och som vanligt har vi ett fint erbjudande till dig. Vi bjuder  på bubbel och tilltugg så välkommen in och prova alla de fina modellerna från Tom Ford och Guess.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Juni 2023

 

Maui Jim startade på 1980-talet som ett litet företag som sålde solglasögon på Ka’anapali-stranden i Lahaina, Maui. Den revolutionerande PolarizedPlus®-linsen utvecklades efter att marknaden hade ett behov av teknik som kunde bekämpa intensiv bländning och skadliga UV strålar. För att ge liv till öns lysande färger har en färgförbättring lagts till i designen, vilket är anledningen till att deras nuvarande teknologi kallas PolarizedPlus2®. Det som började i liten skala med endast sju  modeller, har nu utvecklats till över 150 modeller – som alla har patenterad polariserande linsteknologi – i hundratals olika färger, former och material.

Vi har ett stort urval av dessa enastånde solglasögon. Kom in och prova och se med egna ögon hur världen blir lite vackrare.

 

 


April 2023

Kollektionsvisning av Gucci och Chloé

 

Torsdagen den 27 april kl 14-18 kommer Linda som är representant för Gucci och Chloé till oss i butiken. Linda har med sig en stor del av 2023 års kollektion av solglasögon och bågar. Vi uppskattar dessa visningar väldigt mycket. Det är så härligt med alla trevliga och glada människor som kommer in och minglar lite och provar runt bland alla de fina modellerna. Så passa på, ett unikt tillfälle att se stora delar av Gucci´s och Chloé´s kollektion.

Kom in och ta del av vårt fina erbjudande.

Vi bjuder på bubbel och tilltugg!

Varmt Välkommen!

 

 

 

 


Mars 2023

Kollektionsvisning av Maui Jim

Maui Jim började på 1980-talet som ett litet företag som sålde solglasögon på Ka’anapali-stranden i Lahaina, Maui. Den revolutionerande PolarizedPlus®-linsen föddes efter att marknaden hade ett behov av teknik som kunde bekämpa

intensiv bländning och skadliga UV strålar. För att ge liv till öns lysande färger har en färgförbättring lagts till i designen, vilket är anledningen till att deras nuvarande teknologi kallas PolarizedPlus2®. Det som började som en samling av sju olika modeller, har utvecklats till över 150 modeller av solglasögon – som alla har patenterad polariserande linsteknologi – i hundratals olika färger, former och material.

Varmt  välkommen den 30 mars kl 14-18 på visning av 2023 års modeller. Kom in och prova ut din nya Maui Jim favorit.

Vi bjuder på bubbel och tilltugg.

 

 

 

 


Mars 2023

Vårens kollektionsvisningar

Nu är det åter dags att bjuda in utvalda leverantörer till butiken. Detta kommer att ske vid två tillfälle i vår och då är du varmt välkomna in och prova alla snygga bågar som finns på plats i butiken just denna dag  och hitta dina favoritbågar!

MAUI JIM Torsdagen den 30/3 14-18

GUCCI OCH CHLOÉ  Torsdagen den 27/4 14-18

 


 

Januari 2023

GOTT NYTT ÅR!

Nytt år,..nya bågar, eller vad man säger..

Vi har glädjen att presentera lite nya märke i butiken. Ja nya och nya, vi har haft två av dem förut.  För GUCCI och CHLOE är det mer en revival så välkommen tillbaka, och till VASUMA säger vi välkommen i familjen:)

I vår kommer vi även att ta in Gucci sol och Chloe sol, längtar redan!


 

Oktober 2022

Välkommen att fira 120år tillsammans med oss!

Under hela vecka 43 firar vi på Preisler 120 år. Vi har kollektionsvisningar varje dag mellan kl 14-18.

Måndag 24/10 Masunaga och TVR True Vintage Revival

Tisdag 25/10 Tom Ford & Guess

Onsdag 26/10 Götti

Torsdag 27/10 Studio eyewear & Nine

Fredag 28/10 Oliver Peoples, Alain Mikli & P. Starck

Varmt välkomna in för att prova alla snygga bågar som finns på plats i butiken och hitta dina favoritbågar! Kom in och ta del av våra fina erbjudande!  Vi bjuder på ett glas bubbel och lite gott tilltugg.

 

 

 

 

 

 

 


September 2022

Höstens nyheter är på väg hem till oss. En höst som kommer att bli väldigt spännande på många sätt. Idag var säljaren

från Masunaga och TVR hos oss och vi köpte in många fina modeller, som inom kort kommer att finnas i butiken.  Japanska Masunaga startade sin tillverkning av bågar 1905. (Preislers grundades 1902!) Japan är en av de tre största producenterna av glasögonbågar i världen. Grundaren Gozaemon Masunaga tog in skickliga hantverkare till sin region och lade grunden till den optiska industrin i Fukui som i dag står för 97% av Japans glasögonproduktion. Masunagas bågar håller fantastisk standard med oslagbar kvalite och finish.


Augusti 2022

Skydda dina ögon i sommar med ett par riktigt snygga solglasögon

Brittiska Cutler and Gross tillverkar bågar och solglasögon av hög kvalité. 1969 grundades Cutler and Gross av två optiker Graham Cutler och Tony Gross. De kombinerar fantastiskt italienskt hantverk med oslagbart cool design och har gjort glasögon till en mode accessoar.

 

 

 

 

 

 


 

Juni 2022

Sommartider, hej hej, sommartider!!

Vi håller stängt på lördagar under sommaren. Öppet som vanligt måndag till fredag klockan 9.00-18.00.

Tänk på att skydda dina ögon i solen, vi har många snygga solglasögon. Välkommen in och prova!

 

 

 

 

 

 

 


Mars 2022

Våren är här!

 Vi vill fira att våren är här genom att bjuda in till kollektionsvisning av MAUI JIMs bågar och unika solglasögon. Samtidigt passar vi på att inviga våra nyrenoverade lokaler och vår nya fina slipmaskin. Du som köper något ur MAUI JIMS kollektion denna dag har ett fint erbjudande som väntar.

Vi bjuder på bubbel och tilltugg
Varm välkommen torsdagen den 17 mars klockan 14-18.

 

 


 

 

Februari 2022

DITA solglasögon är så snygga, handgjorda i Japan. Alla dessa detaljer på bågarna och solglasögon är noga genomtänkta. Det tar flera månader att producera ett par och finns endast i ett begränsat antal.

 

 


Januari 2022

 

ZEISS SmartLife glasögonglas – Upptäck skillnaden. Med egna ögon.

Scrolla, klicka och svajpa, när som helst och var som helst. Samtidigt som du fokuserar på din mobiltelefon, dator eller surfplatta måste du dock även vara uppmärksam på din omgivning. Dagens uppkopplade värld ställer högre krav än någonsin på våra ögon. Med ZEISS SmartLife-glasögonglas får dina ögon det stöd de behöver. Oavsett vad de utsätts för kommer du alltid att se tydligt och bekvämt.

Välkommen in så berättar vi mera!

 

 


December 2021

 

Nu har den nya kollektionen av LINDBERG landat. Den heter Thintanium och är otroligt tunn men ändå stabil. Med minimalistisk design har LINDBERG ännu en gång designat något väldigt speciellt. Kombinera bågens färg med en färg i glasets rand  och du har ett par unika glasögon. Modellen på bilden heter 5507 och bärs av @mr.rutherford

 

 

 

 December 2021

TVR-True Vintage Revival

 

Handgjorda i Japan av de mest framstående hantverkarna i staden Sabae i prefekturen Fukui, vida känt för sina fantastiska mästare inom glasögon tillverkning. Konsten att tillverka glasögon förhand går i arv från fader till son. Hanverksmästarna sägs ha ett bättre öga för precision och detaljer än alla maskiner i världen.

 


December 2021

Barn och ungdomsglasögon!

Vi erbjuder kompletta barn och ungdomsglasögon för 1695 kronor

Välj bland alla våra barn och ungdomsbågar. I priset ingår båge och plastglas med index 1,6 och antireflexbehandlade glas. Vissa begränsningar finns vad gäller styrkorna. (+4-6 cyl 2) Om olyckan skulle vara framme och glasen blir förstörda byter vi glasen utan kostnad inom ett halvår. (Gäller ej normalt slitage)

Du vet väl om att du kan ansöka om glasögonbidrag (800 kronor) för barn från 8 år tom det året de fyller 19 år. Vi tillhandahåller blanketter för ansökan om bidrag till barn i Region Skåne. Du kan läsa mer på vårdguiden 1177 om glasögonbidrag till barn och ungdomar.

Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter.


November 2021

Har du problem med torra ögon och behöver läsglasögon?

Är du intresserad av att prova det allra senaste inom kontaktlinser?

Vi erbjuder dig just nu att prova 10 par progressiva endagslinser utan kostnad,

endast kostnaden för undersökningen tillkommer med 595 kronor

Ring idag och beställ tid på 040-75270!

Ebjudandet gäller tom 22/12-21

 


November 2021

Garrett  Leight

2010 startade Garrett Leight sitt märke, inspirerad av sin far Larry Leight grundaren till ett av våra favorit märke Oliver Peoples. Inspirerad av livstilen i Kalifornien med tidlös design levererar Garrett Leight nya coola modeller i höst såsom Regent, Troubadour och Gibson mfl. Vi har nu fått in så många nya fina bågar i märket Garrett Leight.

 

 

 


Oktober 2021

Coco Song är tillbaka!

 

Dessa färgglada och ovanliga bågar tillverkas förhand av duktiga hantverkare. Silke och fjädrar i lager gör varje båge unik. De flesta av modellerna är även smyckade med ädelstenar, såsom  Jade, Turkos mfl.

 

 

 


Oktober 2021

 

TVR-True Vintage revival

Vi har glädjen att presentera ett nytt fantastiskt märke i butiken. TVR är skapat av 4 japanska hantverkare med känsla för detaljer. Tillverkade för hand i staden Sabae, i prefekturen Fukui i Japan. Prefekturen är känd för sina skickliga hantverkare och verktygen de använder har gått i arv från mästare till lärling.  Hantverkarna sägs ha ett bättre öga för precision och detaljer än alla maskiner i världen. TVR är  designade efter gamla original mallar och gamla ritningar.

 

 

 


 

Augusti 2021

Nu har vi åter lördagsöppet 10.00-14.00. Vi hoppas att solen fortsätter att värma oss ett tag till. Dita levererar högkvalitativa solglasögon med många fina detaljer. Kom in till oss nu  på lördag och titta på på dessa unika solglasögon.

#its all in the details.

 

 

 

 

 


 

Juli 2021

Yes, vi har dem!

DITA Eyewear är fantastiska och vi har både solglasögon och glasögonbågar.

Hög kvalité och underbar design.

It`s all in the details!

 

 

 


Juni 2021

 

Nu kan vi presentera franska Celine i butiken. Celine grundades av fransyskan Céline Viviana redan år 1945. De står idag för ett sofistikerat feminint mode. Vi är så glada att ha Celine solglasögon och glasögonbågar tillbaka i butiken.

 

 

 

 


Juni 2021

Sommar, sommar och sol…

Tom Ford, en lysande stjärna på designhimlen. Tom Ford designar solglasögon och glasögonbågar och han gör allting rätt. Kom in och prova!

 


 

Maj 2021

Snart sommar!

Unna dig ett par riktiga solglasögon denna sommar. Maui Jims underbara solglas kan du även få i din styrka. Deras glas ger en underbar skärpa och klarhet och du blir inte bländad. De har de bästa polariserande glasen,  och de har naturligtvis 100% UVA- och UVB-skydd i glasen. Från att ha varit ett märke med lite mer manliga modeller har de utvecklas till att bli riktigt trendiga. Måste bara provas!

 

 


 Maj 2021

Underbara Lesca!

Franska Lesca tillverkar nya klassiska modeller efter gamla förlagor. Joël Lesca skapade sin första kollektion 1964 i en liten verkstad i Paris. Lesca tillverkar sina bågar i begränsad upplaga. Deras kraftfulla bågar tar fram accetatets särdrag, och numera tillverkas Lesca bågar även i titan av de bästa hantverkarna i Japan

 

 

 


April 2021

Välkommen på visning!

Torsdagen den 29 april visar vi 2021 års bågar och solglasögon från TOM FORD. Under rådande omständigheter ber vi dig att boka tid för visning mellan klockan 16-19. Välj kl 16,17 eller kl 18. Du har då en hel timme på dig att botanisera bland alla modellerna. Visningen sker under kontrollerade former, vi visar solglasögonen på vår rymliga och fina ovanvåning och bågarna finns i butiken. Det är begränsade platser, så ring oss direkt på tel 040-752 70. Då det är en kollektion som leverantören lånar ut vill vi uppmärksamma dig på att leveranstiden är ca 2 veckor. Välkommen att boka tid!

 

 


April 2021

Våren är här!

Nyheterna från 2021 års kollektion från Maui Jim har landat i butiken och vi bara älskar Maui Jim solglasögon! Färgerna återges på ett helt fantastiskt vis och de skyddar dessutom dina ögon mot de skadliga UV strålarna. Modellerna är moderna och bekväma att bära. Kom gärna in och prova!  Vi lovar, du kommer inte att vilja ha några andra solglasögon!

 

 


April 2021

Nyheter i butiken

Vi har nu fullt med nyheter i butiken, runda glasögon dominerar fortfarande modet. Det är små runda och det är stora runda, de är alla lika trendiga. Alternativa former som kommer stort är de coola åttkantiga formerna som passar ansiktsformen överaskande bra, överhuvudtaget ser vi fler annorlunda former. Vi ser också att de kraftiga bågarna är lika populära som de tunna diskreta. Det ser också ut som om garnityr, de båglösa, kommer starkt med lite större glasformer och tonade glas. Färgerna som dominerar på bågarna är som alltid svart och brunt men även transparanta bågar i olika nyanser som kristall, champagne och  pink

 

 

 

 

 


Mars 2021

Nygammal skylt

Ni vet den där känslan…när gammalt blir som nytt. Nu är vår reklamskylt från förr renoverad och glänsande.  Kom gärna förbi och titta på den!

 

 

 

 

 

 


Mars 2021

Barn och ungdomsglasögon!

Vi erbjuder kompletta barn och ungdomsglasögon för 1695 kronor

Välj bland alla våra barn och ungdomsbågar. I priset ingår båge och plastglas med index 1,6 och antireflexbehandlade glas. Vissa begränsningar finns vad gäller styrkorna. (+4-6 cyl 2) Om olyckan skulle vara framme och glasen blir förstörda byter vi glasen utan kostnad inom ett halvår. (Gäller ej normalt slitage)

Du vet väl om att du kan ansöka om glasögonbidrag (800 kronor) för barn från 8 år tom det året de fyller 19 år. Vi tillhandahåller blanketter för ansökan om bidrag till barn i Region Skåne. Du kan läsa mer på vårdguiden 1177 om glasögonbidrag till barn och ungdomar.

Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter.