Glasögon – att se bra ut i

Våra legitimerade optiker gör en grundlig synundersökning och även ögontrycksmätning vid behov.

När du köper linser för ett halvår hos oss får du 10% rabatt på ditt köp av kompletta glasögon.

Glasögonen nedan är ett urval ur vårt stora sortiment.
OBS! Bågen kan vara slut i butiken.


CHANEL

Chanel startades 1910 av Coco Chanel. Hos Chanel hittar du feminina bågar med vackra detaljer såsom pärlor och strass, men även tuffare stil med inslag av denim och läder.


OLIVER PEOPLES

Genom att kombinera modet som råder med en känsla för kvalité har Oliver Peoples blivit ett av de mest prestigefyllda glasögonmärkena över hela världen. Märket har funnits sedan 1987 och har sin bas i Los Angeles. Genom åren har det blivit något utav kändisarnas favoritmärke.


SALT

David Rose är chefsdesigner för SALT. som grundades 2006. David säger ”Den renaste formen av design kommer från former och färger som naturen ger oss” Inspirerade av den enkla skönheten i naturen, kombinerad med de bästa materialen och japanskt hantverk har SALT. Optics från Kalifornien, skapat de fina glasögonen.


Lesca

Joël Lesca skapade sin första kollektion 1964 i en liten verkstad i Paris. Lesca tillverkar sina bågar i begränsade upplagor. Deras kraftfulla bågar tar fram accetatets särdrag, och numera tillverkas Lesca bågar även i titan av de bästa hantverkarna i Japan.


Swarovski


Swarovski är tillbaka med utsökta kristaller som glittrar som bara Swarovski gör.


Philippe STARCK

Philippe Starck har designat allt. Ja nästan allt, han har designat allt ifrån citronpress till lyxyacht. När det gäller glasögon har han tagit skalmens skruvlösa funktion ifrån den mänskliga axeln vilket gör att skalmen går att justera även i höjd.


Garrett Leight

Garrett Leight är son till Oliver Peoples grundare, Larry Leight. Hans design är tidlös och inspireras av personer, platser och historier från Kalifornien.


MASUNAGA


Japanska Masunaga startade sin tillverkning av bågar 1905. Japan är en av de tre största producenterna av glasögonbågar i världen. Grundaren Gozaemon Masunaga tog in skickliga hantverkare till sin region och lade grunden till den optiska industrin i Fukui som i dag står för 97% av Japans glasögonproduktion. Masunagas bågar håller fantastisk standard med oslagbar kvalite och finish.


Alain Mikli

Med en stor passion för glasögon startade Alain Mikli sitt eget märke 1978. Han var då nyutbildad optiker. Idag tillverkar Mikli bågar med en bra balans mellan komfort, kvalité och estetik. Originella färgkombinationer och asymmetriska former har blivit hans signum.


KUNO QVIST

Kunoqvist tillverkar bågar av högkvalitet för människor som uppskattar design och det där lilla extra som gör skillnad och gärna i starka färger. Det Malmö baserade företaget Kunoqvist lanserade sin första kollektion 2005 och arbetar med klassisk skandinavisk design.


DITA

Dita eyewear grundades av Jeff Solorio och John Juniper 1995, och de återuppfann glasögon genom att överskrida det traditionella sättet att skapa glasögon. Man kan verkligen se på glasögonen att de har utforskat och utvecklat designen. Detta syns inte minst i tillverkningsprocessen, de är handgjorda och det tar flera månader att producera ett par Dita glasögon. Dita har allt från tjocka kraftiga bågar till små och nätta modeller.


LINDBERG

Lindbergs mål är att göra livet vackert och lätt för bärare av glasögon över hela världen. Sedan starten 1985 har Lindberg vunnit inte mindre än 53 utmärkelser av de mest prestigefulla priser man kan få inom design.


Cutler and Gross

Brittiska Cutler and Gross tillverkar bågar av hög kvalité. 1969 grundades Cutler and Gross av två optiker Graham Cutler och Tony Gross. De kombinerar fantastiskt italienskt hantverk med oslagbart cool design och har gjort glasögon till en mode accesoar.


Lunor


Lunor grundades 1991 i Stuttgart av Gernot Lindner. Han hade under många år passionerat samlat på antika glasögon och fodral från perioden 1650-1950. Med dessa modeller som mall, skapade han nya fantastiska bågar. Denna vintagedesign kombinerad med gediget hantverk gör Lunor till något alldeles speciellt.


Bvlgari

Bvlgari är kända för sina glamorösa och fantastiska smycken och de tillverkar även exklusiva glasögon och solglasögon.1884 öppnades den första butiken i Rom av Sotirio Bulgari.


Marc O´Polo

Marc O´Polo står för en avslappnad urban livsstil med kräsen standard- en bild som avspeglas i den nya kollektionen. Funktionell och tidlös men ändå modern.


Ray Ban

De vanliga glasögonbågarna är utsprungna ur RayBans solglasögonkollektion. Många av modellerna är kort och gott solglasögonbågar som man satt vanliga glas i.


Götti

Sven Götti från Schweiz designar bågar enligt mottot ”the beauty of simplicity”. Kollektionen består av superlätta, stilrena titanbågar och snyggt designade acetatbågar.


Tom Ford

Tom Ford har designat för YSL och var chefsdesigner för Gucci. 2005 startade han sitt eget märke och designar både kläder och glasögon. Med ett sinne för elegans levererar han smakfulla bågar med hög klass.


OSCAR MAGNUSON

Oscar Magnusons design är inspirerad av det personliga uttrycket. Designen utgår ofta från ikoniska former med historien som inspiration. Med kvalitet och passform som viktiga ingredienser blir resultatet ett stilsäkert intellektuellt uttryck.


PRADA

Prada är ett av modevärldens mest anrika modehus. Märket står för flärdfull lyx och träffsäkra detaljer. Glasögonkollektionen är elegant och återspeglar alltid märkets övriga accessoarer.


J.F. Rey

Djärv, nyskapande och färgstark beskriver den franska glasögondesignern Jean-Francois Rey bäst. Han tillverkar innovativa och personliga bågar i små serier som ger bäraren en unik upplevelse.


Fleye

Fleye Copenhagen startade 2002 och är ett dansk innovativt företag som skapar glasögon som ska passa både stilen och personligheten på bäraren genom att konstant tänja på gränserna av vad som är möjligt. De använder fantastiskt hantverk för att skapa vacker design med hög kvalite.