Glasögon – att se bra ut i

Glasögon är form, funktion och komfort i ett. Förutom att de ska erbjuda synkomfort utöver det vanliga kan de förstärka din identitet och utstrålning. Vilket glas och vilken båge du bör välja beror på din syn, din ansiktsform och vilka egenskaper du värdesätter mest. Vi kan glasögon, vi hjälper och vägleder dig i ditt val av såväl glas som båge. Våra legitimerade optiker gör en grundlig synundersökning och även ögontrycksmätning vid behov.

Gilla oss på Facebook och du får 10% rabatt på bågen.

Glasögonen nedan är ett urval ur vårt stora sortiment.
OBS! Bågen kan vara slut i butiken.


TVR

True Vintage Revival

TVR, skapat av 4 japanska hantverkare med känska för detaljer. Tillverkade förhand i

den berömda prefekturen Fukui i Japan efter original mallar och gamla ritningar.


CELINE

 

Celine grundades av fransyskan Céline Viviana redan år 1945. De står idag för ett sofistikerat feminint mode. Vi är så glada att ha Celine solglasögon och glasögonbågar tillbaka i butiken.


MAUI JIM

Maui Jim som gjort sig ett namn inom solglasögon, har även en väldigt fin oftalmisk kollektion. Fina färger och väldigt bra passform.

 

 

 

 


CHANEL

Chanel startades 1910 av Coco Chanel. Hos Chanel hittar du många olika modeller, tunna klassiska och även lite kraftfullare med tydlig logga.

 

 


OLIVER PEOPLES

Larry Leight och hans bror Dennis grundade företaget 1986.  Bröderna letade efter bågar till sin affär i Hollywood och på en auktion i Connecticut budade de hem en låda med oanvända vintage glasögon vars ursprungliga ägare hette Oliver Peoples och Bröderna Leight beslöt att det skulle bli deras företagsnamn. De öppnade en butik på Sunset Boulevard i Kalifornien, vilket skulle visa sig vara ett mycket bra val. Oliver Peoples bågar blev snabbt populära i Holywood och har burits av många kändisar.


SALT

David Rose är chefsdesigner för SALT. som grundades 2006. David säger ”Den renaste formen av design kommer från former och färger som naturen ger oss” Inspirerade av den enkla skönheten i naturen, kombinerad med de bästa materialen och japanskt hantverk har SALT. Optics från Kalifornien, skapat de fina glasögonen.

 


LESCA

 

Joël Lesca skapade sin första kollektion 1964 i en liten verkstad i Paris. Lesca tillverkar sina bågar i begränsad upplaga. Deras kraftfulla bågar tar fram accetatets särdrag, och numera tillverkas Lesca bågar även i titan av de bästa hantverkarna i Japan.

 

 


COCO SONG

 

Dessa unika bågar tillverkas förhand av duktiga hantverkare, de lägger silke och fjädrar i lager och på så sätt får de fram färgskiftningar i bågen och varje båge blir unik. Bågen är också smyckade med ädelstenar såsom Jade, Turkos, Lapis Lazuli mfl.


SWAROVSKI


Swarovski är tillbaka med utsökta kristaller som glittrar som bara Swarovski gör, i kvinnliga och moderna former.

 

 


PHILIPPE STARCK

Philippe Starck har designat allt. Ja nästan allt, han har designat allt ifrån citronpress till lyxyacht. När det gäller glasögon har han tagit skalmens skruvlösa funktion ifrån den mänskliga axeln vilket gör att skalmen går att justera även i höjd.

 

 


GARRETT LEIGHT

Garrett Leight är son till Oliver Peoples grundare, Larry Leight. Hans design är tidlös och inspireras av personer, platser och historier från Kalifornien.

 

 


MASUNAGA


Japanska Masunaga startade sin tillverkning av bågar 1905. Japan är en av de tre största producenterna av glasögonbågar i världen. Grundaren Gozaemon Masunaga tog in skickliga hantverkare till sin region och lade grunden till den optiska industrin i Fukui som i dag står för 97% av Japans glasögonproduktion. Masunagas bågar håller fantastisk standard med oslagbar kvalite och finish.

 


ALAIN MIKLI

Med en stor passion för glasögon startade Alain Mikli sitt eget märke 1978. Han var då nyutbildad optiker. Idag tillverkar Mikli bågar med en bra balans mellan komfort, kvalité och estetik. Originella färgkombinationer och asymmetriska former har blivit hans signum.

 

 


KUNO QVIST

Kunoqvist tillverkar bågar av högkvalitet för människor som uppskattar design och det där lilla extra som gör skillnad och gärna i starka färger. Det Malmö baserade företaget Kunoqvist lanserade sin första kollektion 2005 och arbetar med klassisk skandinavisk design.

 


DITA

Dita Eyewear grundades av Jeff Solorio och John Juniper 1995, och de återuppfann glasögonbågar genom att överskrida det traditionella sättet att skapa bågar. Man kan verkligen se på glasögonen att de har utforskat och utvecklat designen. Detta syns inte minst i tillverkningsprocessen, de är handgjorda och det tar flera månader att producera ett par Dita glasögon. Dita har allt från tjocka kraftiga bågar till små och nätta modeller.

 


LINDBERG

 

Lindbergs mål är att göra livet vackert och lätt för bärare av glasögon över hela världen. Sedan starten 1985 har Lindberg vunnit inte mindre än 53 utmärkelser av de mest prestigefulla priser man kan få inom design.

 

 


CUTLER AND GROSS

 

Brittiska Cutler and Gross tillverkar bågar av hög kvalité. 1969 grundades Cutler and Gross av två optiker Graham Cutler och Tony Gross. De kombinerar fantastiskt italienskt hantverk med oslagbart cool design och har gjort glasögon till en mode accessoar.

 


LUNOR


Lunor grundades 1991 i Stuttgart av Gernot Lindner. Han hade under många år passionerat samlat på antika glasögon och fodral från perioden 1650-1950. Med dessa modeller som mall, skapade han nya fantastiska bågar. Denna vintagedesign kombinerad med gediget hantverk gör Lunor till något alldeles speciellt.


WOODYS

Färgsprakande märke från Barcelona. Från starten tillverkades bågarna i trä, numera som ett litet minne,  finns det en liten träbit i varje skalmtopp.

 


MARC O´POLO

 

Marc O´Polo står för en avslappnad urban livsstil med kräsen standard- en bild som avspeglas i den nya kollektionen. Funktionell och tidlös men ändå modern.

 

 


RAYBAN

 

De vanliga glasögonbågarna är utsprungna ur RayBans solglasögonkollektion. Många av modellerna är kort och gott solglasögonbågar som man satt vanliga glas i.

 

 


GÖTTI

 

Sven Götti från Schweiz designar bågar enligt mottot ”the beauty of simplicity”. Kollektionen består av superlätta, stilrena titanbågar och snyggt designade acetatbågar.


TOM FORD

Tom Ford har designat för YSL och var chefsdesigner för Gucci. 2005 startade han sitt eget märke och designar både kläder och glasögon. Med ett sinne för elegans levererar han smakfulla bågar med hög klass.

 

 


OSCAR MAGNUSON

Oscar Magnusons design är inspirerad av det personliga uttrycket. Designen utgår ofta från ikoniska former med historien som inspiration. Med kvalitet och passform som viktiga ingredienser blir resultatet ett stilsäkert intellektuellt uttryck.


PRADA

Prada är ett av modevärldens mest anrika modehus. Märket står för flärdfull lyx och träffsäkra detaljer. Glasögonkollektionen är elegant och återspeglar alltid märkets övriga accessoarer.

 

 


MYKITA

Mykita grundades 2003 och började i liten skala i en gammalt förskola för små barn som på tyska kallas Kita, därav namnet My Kita. Alla bågar  tillverkas förhand i Mykita Haus i Berlin.  De kombinerar hög kvalitet med innovativ teknologi.

 


SILHOUETTE

 

Silhouette från Österrike tillverkar bågar sedan 1964. De kännetecknas av lätta bågar och är en av de största inom båglösa modeller.

 


GIORGIO ARMANI

 

Giorgio Armani skiljer sig från andra märken med sin tidlösa design. De rena linjerna och och känslan för detaljer genomsyrar allt som Giorgio Armani tillverkar så även glasögonbågar.

 

 


GUESS

 

Guess designar glasögonbågar med finess och det där lilla extra med strass och detaljer. Deras kollektioner innehåller även snygga hermodeller samt solglasögon.