Glasögon - att se bra ut i

Våra legitimerade optiker gör en grundlig synundersökning och även ögontrycksmätning vid behov.

Synundersökningen inkl. ögontrycksmätning kostar 300 kronor. Endast tryckmätning kostar 100 kronor.

När du köper linser för ett halvår hos oss får du 10% rabatt på ditt köp av kompletta glasögon.

Glasögonen nedan är ett urval ur vårt stora sortiment.
OBS! Bågen kan vara slut i butiken.

 

 

OLIVER PEOPLES

Genom att kombinera modet som råder med en känsla för kvalité har Oliver Peoples blivit ett av de mest prestigefyllda glasögonmärkena över hela världen. Märket har funnits sedan 1987 och har sin bas i Los Angeles. Genom åren har det blivit något utav kändisarnas favoritmärke.
 

Dixey & Son

C.W Dixey & Son har levererat glasögon till kräsna och förnäma människor sedan 1777. Listan är lång med kända kunder såsom Sir Winston Churchill, Napoleon Bonaparte, Den svenske kungen Gustav VI mfl.

 

 

 

Philippe STARCK

Philippe Starck har designat allt. Ja nästan allt, han har designat allt ifrån citronpress till lyxyacht. När det gäller glasögon har han tagit skalmens skruvlösa funktion ifrån den mänskliga axeln vilket gör att skalmen går att justera även i höjd.

 

CHANEL

Chanel startades 1910 av Coco Chanel. Idag drivs företaget av Karl Lagerfeldt. Hos Chanel hittar du feminina bågar med vackra detaljer såsom pärlor och strass, men även tuffare stil med inslag av denim och läder.

 

 

SALT

David Rose är chefsdesigner för SALT. som grundades 2006. David säger "Den renaste formen av design kommer från former och färger som naturen ger oss" Inspirerade av den enkla skönheten i naturen, kombinerad med de bästa materialen och japanskt hantverk har SALT. Optics från Kalifornien, skapat de fina glasögonen.

 

 

Bellinger

Danska Bellinger grundades 2003 av Malene och Claus Bellinger Diedrichsen. Ambitionen är att designa bågar med hög kvalitet för människor som vill sticka ut lite mer. Det kan vara formen eller det kan vara detaljerna som sticker ut, eller så är det de unika färgkombinationerna som gör att Bellinger är unik.

 

 

Garrette Leight

Garrette Leight är son till Oliver Peoples grundare, Larry Leight.

Hans design är tidlös och inspireras av personer, platser och historier från Kalifornien.

 

alain mikli

Med en stor passion för glasögon startade Alain Mikli sitt eget märke 1978. Han var då nyutbildad optiker. Idag tillverkar Mikli bågar med en bra balans mellan komfort, kvalité och estetik. Originella färgkombinationer och asymmetriska former har blivit hans signum.

 

MASUNAGA

Japanska Masunaga startade sin tillverkning av bågar 1905. Japan är en av de tre största producenterna av glasögonbågar i världen. Grundaren Gozaemon Masunaga tog in skickliga hantverkare till  sin region och lade grunden till den optiska industrin i Fukui som i dag står för 97% av Japans glasögonproduktion. Masunagas bågar håller fantastisk standard med oslagbar kvalite och finish.

 

 

DICK MOBY

Dick Moby tillverkar glasögonbågar av återvunnen plast, handgjorda i Italien. Dick Moby gör coola modeller i häftiga färger och former.
 

LINDBERG

Lindbergs mål är att göra livet vackert och lätt för bärare av glasögon över hela världen. Sedan starten 1985 har Lindberg vunnit inte mindre än 53 utmärkelser av de mest prestigefulla priser man kan få inom design.

 

Lunor

Lunor grundades 1991 i Stuttgart av Gernot Lindner. Han hade under många år passionerat samlat på antika glasögon och fodral från perioden 1650-1950. Med dessa modeller som mall, skapade han nya fantastiska bågar. Denna vintagedesign kombinerad med gediget hantverk gör Lunor till något alldeles speciellt.

 

 

Marc O´Polo

Marc O´Polo står för en avslappnad urban livsstil med kräsen standard- en bild som avspeglas i den nya kollektionen. Funktionell och tidlös men ändå modern.

 

Ray Ban

De vanliga glasögonbågarna är utsprungna ur RayBans solglasögonkollektion. Många av modellerna är kort och gott solglasögonbågar som man satt vanliga glas i.

 

götti

Sven Götti från Schweiz designar bågar enligt mottot "the beauty of simplicity". Kollektionen består av superlätta, stilrena titanbågar och snyggt designade acetatbågar.
 

Paul Smith

Sedan starten 1976 har Paul Smith designat både kläder, heminredning, barnkläder, skor och klockor. 1994 visade han sin första glasögonkollektion. De tidlösa bågarna är retroinspirerade och har en klassisk lekfull twist.

 

 

Faconnable

Faconnable grundades på 1950-talet av Albert Goldberg, och blev en av de mest berömda vaumärken inom herrkläder på den internationella markanden.
 

OSCAR MAGNUSON

Oscar Magnusons design är inspirerad av det personliga uttrycket. Designen utgår ofta från ikoniska former med historien som inspiration. Med kvalitet och passform som viktiga ingredienser blir resultatet ett stilsäkert intellektuellt uttryck.

 

PRADA

Prada är ett av modevärldens mest anrika modehus. Märket står för flärdfull lyx och träffsäkra detaljer. Glasögonkollektionen är elegant och återspeglar alltid märkets övriga accessoarer.

 

 

FRANK CUSTOM

Dessa fantastiska bågar från Korea kombinerar retrostil med exceptionellt skön komfort.
 

Tom Ford

Tom Ford har designat för YSL och var chefsdesigner för Gucci. 2005 startade han sitt eget märke och designar både kläder och glasögon. Med ett sinne för elegans levererar han smakfulla bågar med hög klass.